середу, 3 січня 2018 р.

Антистресова програма поведінки

1.Вранці, можливо, вам хочеться поспати довше. Якщо Ви встаєте раніше звичайного, то починаєте дратуватися з самого ранку. Можливо, Вам потрібно  приготуватися до ранку заздалегідь ввечері. Скласти одяг, який Ви збираєтеся  вдягти, покласти ділові папери. Спокійний організований ранок зменшує неприємності дня.
2.Не покладайтеся на свою пам'ять. Замість цього заведіть щоденник, в який записуйте час призначених зустрічей та інших справ. Таким чином у вас не буде постійно хвилюючого почуття, начебто б Ви щось забули зробити, але не можете згадати, що саме.
3.Відкладання на наступний день є стресовим фактором. Що Ви хотіли зробити завтра, зробіть по можливості сьогодні.
4.Не примиряйтеся з тим, що погано працює. Якщо предмети домашнього вжитку є джерелом постійного роздратування, то відремонтуйте або купіть нові.
5. Послабте Ваші стандарти. На противагу загальноприйнятій думці, не всі необхідне варто робити добре. Будьте більш гнучким. Іноді досконалість недосяжна, або воно не завжди коштує витрачених зусиль.
6. Рахуйте Ваші удачі! На кожну сьогоднішню невдачу або невезіння, ймовірно, знайдеться десять або більше випадків, коли Вам пощастило! Згадайте про хороше, і, можливо, Ваше роздратування, у разі, коли знову щось станеться не так, як би хотілося, зменшиться.
7. Намагайтеся мати друзів, які не надто турбуються і непокояться. Ніщо швидше не виробляє звичку постійного неспокою, ніж хвилювання і переживання разом з іншими хронічно схвильованими людьми.
8. Під час роботи періодично вставайте і потягуйтеся. Не сидіть, скорчившись в одному положенні весь день.
9. Висипайтесь . Якщо необхідно, то використовуйте будильник для нагадування про те, що пора йти спати.
10. Створіть  з  хаосу  порядок.  Організуйте  Ваш  будинок і  робоче місце  так,  щоб  Ви  завжди  могли  знайти  речі,  які шукаєте. Помістіть  їх туди, де вони  повинні бути,  і  не  треба  буде  розшукувати  в  паніці потрібну Вам річ і піддаватися стресу.
11. Глибоко і повільно дихайте.   Коли люди відчувають стрес, вони дихають глибоко і поверхнево.   Це може  привести  до м'язового напруги унаслідок недостатнього  постачання тканин киснем. Розслабте м'язи і зробіть кілька глибоких вдихів.
12. Зробіть що-небудь краще для вашого зовнішнього вигляду. Якщо Ви будете виглядати краще, це змусить Вас і відчувати краще. Модна зачіска , новий костюм можуть додати Вам життєвого тонусу, якого Ви потребуєте.
13. Усуньте з Вашого життя  ремарки типу "я занадто старий для цього" ​​або "я занадто повний для цього".
14. Робіть  вихідні  дні якомога різноманітнішими. Якщо будні зазвичай занадто гарячково і заповнені вимогами, вказівками і людьми, використовуйте  вихідні  дні  для  відпочинку. Якщо робочі дні  заповнені справами, що потребують  виконання  поодинці,  то  у вихідні ведіть більш суспільний спосіб життя.
15 . Прощайте і забувайте . Не скаржтеся і не бурчіть не випробовуйте невдоволення іншими. Прийміть той факт, що люди навколо Вас і світ, в якому ми живемо недосконалі. З довірою ставтеся до слів інших людей, якщо немає доказів обману. Вірте тому, що більшість людей намагаються робити все настільки добре, наскільки можуть.

Немає коментарів:

Дописати коментар